Hudvård

|Hudvård

Vad smörjer du på din hud? Vad väljer du?

Många av de vanligaste hudvårdsprodukterna på marknaden idag innehåller mineraloljor. Mineraloljor är ett billigare alternativ till naturliga, vegetabiliska oljor och innehåller inte de nödvändiga fettsyror, vitaminer eller näringsämnen som huden behöver för att bilda nya celler och bevaras frisk och sund. De två mest använda mineraloljorna inom hudvård är paraffin och vaselin. De kommer ifrån råolja (petroleum).

Mineraloljor har flera negativa effekter på huden: Den vanligaste är att de lägger sig som en hinna och hindrar näring och verksamma ämnen att tränga in i huden, samt avfallsämnen att skiljas ut. Vid en regelbunden användning av mineraloljehaltiga produkter kan hudens naturliga funktioner hindras.

Vegetabiliska och naturliga oljor är de bästa för huden. Huden kan lätt ta upp dem och använda dem som näring, eftersom de hjälper huden att förbereda sin funktion och cirkulation. 100 % naturliga oljor utvinns från växtdelar. Oljorna absorberas snabbt av huden och den blir mjuk och smidig, samtidigt som den bevarar sin naturliga fuktighet eftersom oljorna innehåller de fettlösliga vitaminerna A, D och E samt lecitin. Hudvårdserier baserade på naturliga ingredienser och källor är effektiva och säkra att använda.

Vid övergång från mineralhaltiga produkter till naturliga produkter kan några uppleva att huden behöver en stund till att balanseras.

För att förstå hur viktigt det är vad man smörjer sig med och hur fort det man smörjer på huden går in i kroppen kan man gnida en vitlök under foten. Efter c:a 10 min andas man vitlök