Active Collagen²

 Active Collagen² 🙂

I flera år har det forskats på kollagen och vilken effekt den har på huden. Nu lanserar vi en revolutionerande produkt utvecklad för att fördröja hudens åldrande och förbättra hudens vitalitet, spänst och elasticitet. En produkt som synligt reducerar rynkor – inifrån. Hur är det möjligt?

Vad är kollagen ?
Kollagen är ett protein som utgör den primära stödstrukturen i huden. 25 % av kroppens proteiner består av kollagen. Detta protein ger huden styrka och smidighet och har en unik förmåga att bevara fuktighet. Hudens volym består av ca 90 % kollagen. Med åldern och vid exponering av sol blir fiberkomponenterna i kollagenet svagare. De blir mindre spänstiga och huden får ett strävare utseende. Resultatet är att huden blir torr och rynkig och förlorar sin elasticitet.

Active Collagen² är en naturlig källa till absorberbart kollagenprotein som kan tillföra kroppen det huden behöver. Produkten är baserad på ren kollagen och denna speciella formel gör att proteinet är biotillgängligt, redo till att hjälpa kroppen producera ny vävnad. Det har länge varit känt att kroppen behöver kollagen för att bevaras ung. Active Collagen² är därför utvecklat som ett aktivt kosttillskott för bättre upptag och effekt.

Förlust av kollagen
Hudens åldrande och förlusten av kollagen går hand i hand. När kroppens kollagen- och elastinproduktion reduceras, börjar huden visa ålderstecken. Kollagen är det proteinet i bindväven som håller huden borta från rynkor och fina linjer. Nästan oavsett hur nyttigt du än äter klarar du inte att fylla på den mängd kollagen du förlorar varje dag. I åldern 20 till 30 reduceras kollagenproduktionen dramatiskt. Efter du har fyllt 60 år har produktionen av kollagen sjunkit med mer än 35 %. När kroppens förmåga att lagra kollagen sjunker, börjar kroppen bryta ned huden. Det är därför vår hud får rynkor. Det enda som kan stoppa denna process är ett regelbundet intag av kollagen!

Enkel att använda
Active Collagen² är enkel att använda. Du kan blanda pulvret i kall eller varm dryck, utan att komponenterna påverkas. Du kan också blanda ut det i soppor, yoghurt och olika såser. Produkten har en neutral smak även fast den är utvunnen från fisk. Absorberingen av produkten sker snabbt och upptaget är lika bra om morgonen som om kvällen. Varje portionspåse innehåller en dagsdos och anses som en underhållsdosering. Vi rekommenderar därför att du tar dubbel dos den första månaden eftersom du behöver mest kollagen i starten för att fylla upp ditt underskott. Om du är över 50 år rekommenderar vi dubbel dos de två första månaderna innan du går över till underhållsdosen – en påse om dagen.

Olika typer av kollagen
Kollagen är också en effektiv källa till regenerering av leder och brosk. Detta är emellertid en annan typ av kollagen av samma sort som i vår ledprodukt, Joint Relief. Dessa två effekter bör ej förväxlas. Många undrar varför japanska kvinnor ser så unga ut och har så felfri och vacker hud. Svaret är enkelt – deras kost är rik på kollagen! Dessutom har japanska kvinnor traditionellt sätt använt kollagen i form av kosttillskott.

Förlansering i januari
I februarinumret av Magazine skrev vi för första gången om Active Collagen², som skulle bli vår nästa storsatsning. Många har sedan dess väntat på denna produkt. – Nu finns äntligen Active Collagen² i vår webshop!

Som vi beskrev i februari, genomför vi nu en studie av effekten på Active Collagen². Studien baserar sig på en förlansering av produkten som ägde rum i slutet av januari där ett antal kunder fick möjligheten att prova produkten under en längre tid. Studien har satts igång men tar lite längre tid än förväntat. Resultaten publiceras så fort de är tillgängliga. Vi har ändå hunnit få några erfarenheter som har gjort att vi har justerat på den slutgiltiga produkten. Bl.a. så har pulvret blivit lättare att lösa upp i kall vätska.

Ingredienser
1 portionspåse Active Collagen2 innehåller:
• 4 500 mg av 100 % naturligt fiskkollagen
• 50 mg C-vitamin (askorbinsyra)
• 6 mg E-vitamin
• 200 μg A-vitamin
• 10 mg koenzym Q10
• 5 mg hyaluronsyra
• 3,5 mg vitamin B5

Så mycket som 25 % av kroppens proteiner består av kollagen. Med åldern minskar kollagenmängden och rynkor uppstår. Tillskott av Active Collagen² är effektivt för att fördröja åldringsprocessen och reducera synliga ålderstecken.

Fördelar

  • Jämnar ut fina linjer och rynkor och ökar hudens elasticitet
  • Ökar fuktighetsnivån i huden
  • Tillför vitalitet, styrka och flexibilitet
  • Stimulerar din naturliga kollagenproduktion
  • Stärker naglar och hårsäckar

I åldern 20 till 30 reduceras kollagenproduktionen dramatiskt. Efter du har fyllt 60 år har produktionen av kollagen sjunkit med mer än 35 %.

Värt att veta

  • Active Collagen² är en naturlig källa till absorberbart kollagenprotein som kan tillföra kroppen det huden behöver.
  • Huvudingrediensen i Active Collagen² är kollagen från fisk, en helt naturlig produkt.
  • Personer med fisk- eller skaldjursallergi bör visa försiktighet.

Aktiva ingredienser
Huvudingrediensen i Active Collagen² består av 100 % rent lågmolekylärt kollagen från fisk (kollagenpeptid). Detta har ett bättre upptag i kroppen än annan typ av kollagen. Active Collagen² har en rik sammansättning och består också av vitaminerna A, C, E och B5 samt Q10 och hyaluronsyra.